WUNDERBAUM

! is een theatergroep met vijf actrices en acteurs en een vormgever.

! werkt collectief en verdeelt de artistieke verantwoordelijkheden over de verschillende leden.

! speelt zelfgeschreven teksten gebaseerd op improvisaties, en nieuwe, voor de groep geschreven theaterstukken.

! bestaat sinds 2001, toen de groep een voorstelling maakte met de titel "The Magical Brabant Mystery Tour", in samenwerking met blaaskapellen en buurthuizen.

! spreekt Engels, Duits, Italiaans en als het moet ook Frans, en meestal natuurlijk Nederlands (al dan niet met Vlaamse tongval).

! maakt theater over kleine zorgen en grote politiek, over absurd menselijk gedrag, over het verlangen naar intensiteit, over de lokroep van het vreemde en over tal van andere tijdloos actuele thema's.

! zweert bij samenwerkingen met andere kunstenaars en kunstenaressen, met theaters en festivals, met spelers en speelsters uit verschillende disciplines en landen.

! heeft sinds 2010 Rotterdam (Internationaal Theater Rotterdam) als vaste basis, gaf van 2018 tot 2022 leiding aan het Theaterhaus Jena in Duitsland en heeft vaste presentatiepartners in Italië (Mare Culturale Urbano) en België (NTGent). 

! maakte ook al enkele films, zoals "Maybe Sweden" (2006), "Stop Acting Now" (2016) en "Urlaub in Deutschland" (2021).

! won de "Mary Dresselhuys prijs" (2006), the "Colombina" (2009), the "Proscenium Prijs" (2010), de "Total Theatre Award" (2014, Edinburgh), de "Theo do'r" (Nederland, 2016), il Premio Drammaturgico Nazionale "Antonio Conti" (2020, Italië), de "Martin Linzer Theaterpreis" (2022, Duitsland) en de "3sat-Preis" (2024, Duitsland).

! speelde onder meer op internationale theaterfestivals als het Holland Festival in Nederland, Theatertreffen in Duitsland, RomaEuropa Festival en Triennale di Milano in Italië, het Tangente Festival in Oostenrijk, Festival de Curitiba in Brazilië, Edinburgh Fringe Festival in Schotland, de Ruhrfestspiele in Duitsland en het Festival Internazionale di Teatro Lugano in Zwitserland.

ACTEURS EN MAKERS
Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers, Marleen Scholten

SCENOGRAFIE
Maarten van Otterdijk

ZALELIJK DIRECTEUR
Jeldau Kwikkel

PERS EN COMMUNICATIE
Esra Merkel & Astrid de Haas (TR)

BUREAUMANAGEMENT
Margreet Bergmeijer

PRODUCTIE
Linda Visser & Vera Menheere
Sanne Priem

VERKOOP EN PLANNING
Martine Bitter

TECHNISCHE PRODUCTIE
Martijn Nieuwenburg